top

Menu

 

Nieuws

Ecuries van de Tram krijgt ‘Entrakt’ als tweede bewoner

Het college van burgemeester en schepenen van Schaarbeek heeft vanmiddag bekendgemaakt dat 'Entrakt' de tweede uitbater wordt van de Ecuries van de Tram. Het project werd verkozen boven dat van café ‘Moeder Lambic’. “We hopen dat Schaarbeek door deze beslissing nog meer the place to be wordt”, aldus burgemeester Bernard Clerfayt (Défi).

Midden juli werd duidelijk dat de stelplaats van de MIVB in Schaarbeek, beter bekend als de Ecuries van de Tram, een tweede uitbater zou krijgen. Vier organisaties stuurden elk een dossier in. Na een eerste selectie bleven met ‘Entrakt’ en ‘Moeder Lambic’ nog twee projecten over.

Innovatie en continuïteit gaven de doorslag’

Vandaag hakte het Schaarbeekse college van burgemeester en schepenen dan de knoop door. ‘Entrakt’, dat nauwe banden heeft met de huidige uitbater ‘Maison Fondée’, won en mag al zeker tot 2021 zijn intrek nemen in het gebouw. Het is een Brussels bedrijf dat een nieuwe, tijdelijke invulling aan leegstaande panden geeft.

De stelplaats herbergt onder meer een keuken.

“Beide initiatieven hadden voldoende kwaliteit, maar er kan maar een winnaar zijn. Het college heeft uiteindelijk gekozen voor ‘Entrakt’ omwille van de innovatieve ideeën en de continuïteit dankzij de samenwerking met huidig uitbater ‘Maison Fondée’”, zo zegt burgemeester Bernard Clerfayt (Défi).

Place to be
Sinds 2015 is ‘Maison Fondée’ actief binnen de Ecuries van de Tram. Clerfayt is bijzonder positief over de samenwerking en kijkt dan ook uit naar de toekomst.

“Al twee jaar lang is ‘Maison Fondée betrokken bij grote investeringsprojecten en zet de organisatie zich in voor belangrijke investeringen die de inwoners van Schaarbeek ten goede komen. We hopen dat onze gemeente door deze beslissing nog meer the place to be wordt dan ze nu al is.”

Bron : Bruzz

29 Augustus 2017

Artikel delen