fbpx Circle Park: de alternatieve, circulaire incubator | Entrakt

Circle Park: de alternatieve, circulaire incubator

Circle Park is een tijdelijk openluchtproject op een verlaten industrieterrein van 15.000m² met als hoofdthema ‘circulaire economie’. Het is een innovatief en experimenteel eco-systeem dat een stevige gemeenschap van actoren uit de circulaire economie opbouwt.

Op de site zullen er sportvelden te vinden zijn (beachvolley en padel), een zomerbar met een socioculturele programmatie gericht op de noden van de buurt (voorstellingen, concerten, initiaties...) en productie-ateliers die in een containerdorp worden ondergebracht. 

Container examples

De ruimtes: jouw project hier?

In de economische ‘pool’ van het project kunnen lokale makers uit de circulaire economie aan de slag in containers die als werkatelier, bureau of winkelruimte worden ingericht. Standaard worden er verschillende types containers voorzien. Maar ook andere vormen van gebruik van het terrein zijn mogelijk, zowel bebouwd als onbebouwd. Zo kunnen toekomstige gebruikers ook hun eigen creaties vormgeven.

Circle Park ontvangt nog steeds kandidaturen voor projecten die de volgende activiteiten met een circulaire insteek kunnen ontplooien:

  • Productie-ateliers (lokale productie, upcycling…)
  • Kantoren
  • Events
  • Sportactiviteiten

Staat uw activiteit niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Circle Park is steeds geïnteresseerd om naar uw project te luisteren (stadstuinbouw, brouwerij, urban camping, artistiek project…).

Geïnteresseerd? Laat het ons weten!
Montage ateliers

Het project schiet uit de startblokken!

Na een jaartje vertaging door de sanitaire cirisis, is het project in april 2021 van start gegaan. Meteen werden er sportvelden voor beach volleybal aangelegd en ondertussen is ook een tweede sportproject in opbouw. Ook werd het eerste werkatelier al in gebruik genomen. In de zeer nabije toekomst zit er een zomerbar in de pipeline zodat de site in de zomer van 2021 zal bruisen van de activiteit!

Beach volley

Hoezo, circulair?

Het volledige project van Circle Park is demonteerbaar en verplaatsbaar zodat na afloop van de tijdelijke invulling van het terrein, de activiteiten kunnen worden verdergezet op een andere locatie. Op die manier kunnen we het ‘hergebruik’ in dit project naar een ander, hoger niveau tillen.

Dzerostudio voegt als consultant in de circulaire economie én als architect-urbanist expertise toe voor het beheer en de opbouw van het project en de inkomende en uitgaande materialenstroom.

Circle Park maakt deel uit van Be Circular, het Brusselse netwerk voor de transitie naar een circulaire economie.

Be Circular Award 2019

Onze dienstverlening

Ben je op zoek naar een woning om in te wonen of naar een pand of kantoor, atelier, winkel of studio? Of zit je met een specifieke vraag? We helpen je graag verder!

Ook als eigenaar kan je gewoon rekenen op onze dienstverlening! Kies je voor louter facility management, bewoning, of een tijdelijk meerwaardeproject? Of heb je liever een dienstverlening-op-maat?

We adviseren je graag over je leegstaande pand en gaan samen op zoek naar een passende invulling.

Contacteer ons