Circle Park: de alternatieve, circulaire incubator

Circle Park is een tijdelijk openluchtproject dat wordt opgebouwd op een verlaten industrieterrein van 15.000m² met als hoofdthema ‘circulaire economie’. Het is een innovatief en experimenteel eco-systeem dat verschillende actoren uit de circulaire economie wil huisvesten. Met dit project willen we een stevige gemeenschap opbouwen, waarin elk actor het globaal project versterkt en tot leven brengt.

Circle Park vormt een alternatieve incubator die plaats zal bieden aan economische en culturele activiteiten, sportterreinen, events en tiny houses. Het geheel is demonteerbaar en verplaatsbaar zodat de activiteiten kunnen worden verdergezet op een andere locatie en we het ‘hergebruik’ in dit project naar een ander, hoger niveau kunnen tillen.

De ruimtes

Standaard worden er verschillende types containers voorzien waarin de projecten kunnen worden gehuisvest. Maar ook andere vormen van gebruik van het terrein zijn mogelijk, zowel bebouwd als onbebouwd. Zo kunnen toekomstige gebruikers ook hun eigen creaties vormgeven.

Container with shelter

Startdatum en nieuwe projecten

Omwille van de sanitaire crisis in 2020 hebben we ons helaas moeten beperken tot de voorbereidende werken. Zo werden er containers geplaatst, er kwam een hoogspanningscabine en tribune, de geplaatste containers kregen een aansluiting op elektriciteit en water... De eerste gebruikers zijn nu gekend en de startdatum in de lente van 2021 komt steeds duidelijker in zicht.

Installation containers

Circle Park ontvangt nog steeds kandidaturen voor projecten die de volgende activiteiten met een circulaire insteek kunnen ontplooien:

  • Productie-ateliers (lokale productie, upcycling…)
  • Kantoren
  • Een zomerbar / guingette
  • 3 à 6 tiny houses
  • Events
  • Sportactiviteiten
Render visual 2

Staat uw activiteit niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Circle Park is steeds geïnteresseerd om naar uw project te luisteren (stadstuinbouw, brouwerij, urban camping, artistiek project…).

Heeft u een project binnen de circulaire economie dat hier goed zou thuishoren? Laat het ons weten!
Containers and grandstand

Partners en awards

Dzerostudio voegt als consultant in de circulaire economie én als architect-urbanist expertise toe voor het beheer en de opbouw van het project en de inkomende en uitgaande materialenstroom.

Circle Park maakt deel uit van Be Circular, het Brusselse netwerk voor de transitie naar een circulaire economie.

Be Circular Award 2019

Onze dienstverlening

Ben je op zoek naar een woning om in te wonen of naar een pand of kantoor, atelier, winkel of studio? Of zit je met een specifieke vraag? We helpen je graag verder!

Ook als eigenaar kan je gewoon rekenen op onze dienstverlening! Kies je voor louter facility management, bewoning, of een tijdelijk meerwaardeproject? Of heb je liever een dienstverlening-op-maat?

We adviseren je graag over je leegstaande pand en gaan samen op zoek naar een passende invulling.

Contacteer ons