fbpx Circle Park: open air & circulair! | Entrakt

Circle Park: open air & circulair!

Circle Park is een tijdelijk openluchtproject op een verlaten industrieterrein van 15.000m² met als hoofdthema ‘circulaire economie’. Je vindt  er sportvelden (beachvolley, padel en petanque), een zomerbar met een socioculturele programmatie op maat van de buurt (voorstellingen, concerten, workshops...) en een containerdorp met productie-ateliers. Het is een innovatief en experimenteel eco-systeem dat een stevige gemeenschap van actoren uit de circulaire economie opbouwt.

Wat is er mogelijk op Circle Park?

Lokale makers en actoren kunnen in het containerdorp hun werkatelier, bureau of winkelruimte inrichten. Standaard worden er verschillende types containers voorzien. Maar ook andere vormen van gebruik van het terrein zijn mogelijk, zowel bebouwd als onbebouwd. Eigen creaties van toekomstige gebruikers zijn meer dan welkom. Het is de kwaliteit en het circulaire karakter van de invulling die primeert.

Hoezo, circulair?

Het volledige project van Circle Park is demonteerbaar en verplaatsbaar zodat na afloop van de tijdelijke invulling van het terrein, de activiteiten kunnen worden verdergezet op een andere locatie. Op die manier kunnen we het ‘hergebruik’ in dit project naar een ander, hoger niveau tillen.

Als consultant in de circulaire economie én als architect-urbanist voegt Dzerostudio expertise toe voor de opbouw en het beheer van het project en voor de inkomende en uitgaande materiaalstromen. Circle Park maakt deel uit van Be Circular, het Brusselse netwerk voor de transitie naar een circulaire economie.

 

Volg Circle Park op Facebook!

Je vindt ons ook op Instagram!

Lente 2021: het project schiet uit de startblokken!

Na een jaartje vertraging door de sanitaire cirisis, is het project in april 2021 van start gegaan. Meteen werden de beachvolleybal velden en padelcourts aangelegd. Ook de zomerbar ging meteen van start en zorgde voor een zomer vol activiteiten zoals concerten, comedy, filmprojecties, straattheater, dj’s, muziekfestivals, workshops voorkinderen... Circle Park maakte ook deel uit van “Petite Eiland”, een initiatief van verschillende lokale actoren om tijdens de zomermaanden een rijk aanbod van activiteiten voor de buurtbewoners aan te bieden.
 

Op naar het tweede seizoen!

Na een zomer die bruiste van de activiteit, neemt de zomerbar een welverdiende winterpauze. De sportvelden blijven echter het hele jaar door open en worden tijdens de wintermaanden overkoepeld. In het najaar van 2021 loopt er nog een oproep voor herfst- en winteractiviteiten, gaande van pompoenfestival en kerstmarkt tot urban sauna. 

Circle Park ontvangt ook nog steeds kandidaturen voor projecten van circulaire aard op langere termijn:

  • Productie-ateliers (lokale productie, upcycling…)
  • Kantoren
  • Events
  • Sportactiviteiten

Staat je activiteit niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Circle Park is steeds geïnteresseerd om naar uw project te luisteren (stadstuinbouw, brouwerij, urban camping, artistiek project…).