fbpx Walstroom - Makershaven | Entrakt

Walstroom - Makershaven

Walstroom maakt deel uit van de site Tragel-Zuid die binnen het project de Kaaien in de toekomst herontwikkeld zal worden. In afwachting van deze herontwikkeling wordt de site omgevormd tot een makersdistrict voor startende lokale ondernemers en (re)creatievelingen.

Jouw project hier? 

Ben je op zoek naar een werkruimte om jouw zaak te starten? Van houtbewerker tot lasercutter en van bierbrouwer tot textielontwerper, bij Walstroom vind je als beginnend ondernemer de plaats en de know-how om je droom werkelijkheid te maken!

Vraag vandaag nog jouw plaats aan!
 

Betaalbare & inspirerende ruimtes voor lokale ondernemers

Walstroom is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stad Aalst, Agsa en Entrakt. Het project bestaat momenteel uit 7 loodsen en een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte die we gebruiksklaar en aantrekkelijk maken zodat de lokale ondernemers hier een betaalbare inspirerende ruimte kunnen vinden. We willen plekken maken waar zowel beoefenaars van een ambacht, productieateliers als startende ondernemers zich thuis voelen en geïnspireerd worden. Het doel is dat de ondernemers hier op een laagdrempelige manier hun project kunnen ontwikkelen. Van zodra zij voldoende sterk in hun schoenen staan, kunnen zij een permanente plek vinden in de stad.

Ontdek de ruimtes in Walstroom!

Troeven van Walstroom

Wij zetten steeds in op een grote interactie tussen de gebruikers van een pand. De sterkte van Walstroom zal de diversiteit van de gebruikers zijn, denk aan bijvoorbeeld een houtbewerker die een stoel maakt en deze laat overtrekken door de textielbewerker die hij of zij als buur heeft.

Er zal ook een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte zijn waar ze zowel elkaar als hun klanten kunnen ontmoeten, maar ook geïnspireerd kunnen worden door lezingen. Dankzij de nauwe samenwerking met de stad kunnen we ook inzetten op begeleidingstrajecten voor de jonge ondernemers zodat zij ideaal omkaderd worden.